Desery

Gruszki w cieście francuskim zapieczone z Gorgonzolą i orzechami

  Gruszki w cieście francuskim zapieczone z Gorgonzolą i orzechami

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 2 gruszki
  • 180 g sera Gorgonzola
  • 450 g gotowego ciasta francuskiego
  • 80 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie

  1. Gruszki dokładnie obmywamy i kroimy je na plastry.
  2. Ciasto francuskie kroimy na kawałki, tak by zmieściły się na nich plastry gruszek.
  3. Kładziemy ciasto na blasze z papierem do pieczenia.
  4. Na cieście układamy gruszki, pokrojoną gorgonzolę oraz posiekane orzechy włoskie. Całość delikatnie polewamy oliwą.
  5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez 20-25 minut.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Gorgonzola #gruszki #ciasto francuskie
Powrót